Dia Anak Jeneral

Dia Anak Jeneral KALAU Sudah Nama Berbintikan Hambali, Semuanya Akan Diatur Termasuklah Mencari Calon Suami Bila Leftenan Jeneral Kata Hitam, Maka Hitamlah Warnanya Walaupun Ketika Itu, Pelangi Sudah JadiWarna, Syirin Harus AkurKehadiran Zakhif, Telah Menggoyahkan Hati Syirin Kali Pertama Bertentang Mata, Dia Dan Zakhif Saling Terpesona Saat Bertegur Sapa, Hati Dibaluti Bahagia Bila Tidak Bertemu, Ada Rindu Yang MenderuTetapi Zakhif Sedar Siapa Dia Bagaimana Kuatnya Cinta Terhadap Syirin, Hebat Juga Risiko Yang Menanti Lalu Zakhif Cuba Menjauh Namun, Syirin Semakin Mendekat Dengan Satu Tekad Kalau Awak Datang Ke Rumah Berjumpa Ayah Dan Mak Saya Saya Terima Pinangan Awak Zakhif Mula Pening Mampukah Dia Menghantar Rombongan Yang Ingin Dipinang Itu Srikandi Leftenan Jeneral Hambali Pikat Bapa Mertua Lebih Mencabar Daripada Memikat Anaknya Argh Ini Kisah Cinta Yang Mudah Tetapi Bertukar Payah DIA ANAK JENERAL Menjadi Epik Cinta Yang Indah

Dengan menggunakan nama pena Hezzy Azra, anak bongsu daripada tiga adik beradik ini mendapat pendidikan awal di Sekolah Rendah Kebangsaan Puteri Pandan sebelum bertukar ke Sekolah Rendah Convent Bukit Nanas 2 Kuala Lumpur pada tahun 1984 Meneruskan persekolahan menengah di Sekolah Menengah Convent Bukit Nanas sehingga tamat tingkatan enam pada tahun 1992 Seterusnya melanjutkan pengajian pering

❰Read❯ ➫ Dia Anak Jeneral  Author Hezzy Azra – Uc0.info
  • Paperback
  • 580 pages
  • Dia Anak Jeneral
  • Hezzy Azra
  • Malay
  • 14 May 2018

10 thoughts on “Dia Anak Jeneral

  1. says:

    Naskah untuk dilepaskan RM18.00 PM je Cadangan Boleh tukar tajuk x Dia Anak Jeneral kepada DIA MENANTU JENERAL..1 3 naskah ini dikuasai oleh si anak Jeneral, tapi2 3 lagi dijajah oleh si menantu Jeneral.Watak si menantu lebih terserlah, bersinar, cemerlang, gemilang, terbilang, bersilau silauan..Peace

  2. says:

    Fuh, akhirnya tamat juga Bukan rebah bangun nak habiskan bacaan sebab buku ni tapi sebab mood membaca yang dah ke mana mana bertaburan 06 02 20151 Macam biasa novel penulis jarang ketengahkan isu yang bakalan buat sakit kepala Hihi Kali ni lagi santai walaupun isunya tentang menantu lelaki yang tak diiktiraf mertua Biasanya kita dengar menantu dengan ibu mertua yang tak ngam kan, ha kali ni kita dihadapkan dengan kes menantu lelaki vs bapa mertua 2 Zakhif berkenalan dengan Nur Syirin Syirin , anak gadis Tuan Jeneral Leftenan Hambali Tuan Jeneral sewaktu membuat projek ubahsuai di rumah Tuan Jeneral Walaupun tarikan antara mereka sangat kuat, Zakhif sedar yang dia tak sepatutnya menyimpan perasaan terhadap Syirin yang sudah pun bertunang dengan Nukman, anak kenalan Tuan Jeneral Tapi, kalau dah jodoh tak ke mana kan Onar yang dibuat Nukman menyatukan mereka Cuma kesukaran bagi Zakhif bila Tuan Jeneral seakan tidak mengiktiraf kedudukannya sebagai menantu dalam keluarga mereka Sampai bilalah agaknya Tuan Jeneral mahu menjunjung egonya tu kan 3 Walaupun tak setuju dengan perancangan si ayah untuk menyatukannya dengan Nukman, Syirin terpaksa akur demi untuk menjaga hubungan baik antara ayahnya dengan kedua ibu bapa Nukman Namun, bila menyedari yang dia tak mampu menyaingi kedudukan Diara dalam hati Nukman, Syirin nekad melamar Zakhif untuk menjadi suaminya Kerana geram dengan keputusan yang diambil Syirin, majlis pertunangan bertukar menjadi majlis pernikahan bila Tuan Jeneral nekad untuk menikahkan Syirin dan Zakhif Sungguh pun bersyukur dengan jodoh yang tersurat, Syirin tahu besar cabaran yang terpaksa mereka tempuhi untuk menambat hati Tuan Jeneral.4 Tak suka dengan watak Nukman Pengecut Tau nak jaga air muka sendiri je Haish Memang bagus sangat tak berjodoh dengan Syirin 5 The best part ada cameo Shaq dan Larra Dari buku Cinta Tak Beralih Hihi Berbahagialah mereka hendaknya 6 Tahniah Kak Hezzy untuk buku ni Moga makin melimpah ruah ilham untuk kisah seterusnya Looking forward for Melodi Kasih 2 pula lepas ni.

  3. says:

    Seumpama dihadapkan dengan makanan tradisi yg dimasak oleh orang berpengalaman, cukup rencahnya, teliti buatannya Sangat berbeza jika hendak dibandingkan dengan makanan segera yang menjadi kegilaan kita di hari ini Walaupun luarnya nampak enak, namun khasiatnya kurang, malahan bertambah pula penyakit yang mendatang Karya pertama Hezzy Azra yang saya baca, padahal buku Kenangan Terindah tu saya beli pada awal keluarannya, masih elok terletak dia dalam almari Dan patutlah, teman teman saya di sini begitu teruja dengan karya karya Kak Hezzy, semuanya nak dijadikan koleksi Nampaknya, saya pun kena mula mengejar la ni D

  4. says:

    Cengilnya Leftenan Jeneral Hambali. bunyi hmmm dan tak bunyi apa2 pun boleh buat si anak kecut perut bila berhadapan dengannya. aura dia boleh sampai ke pembaca. sangat2 memahami situasi Syirin tambah2 rasa kasihan dengan layanan buruk yang dihadapi Zakhif bila dia bukan menantu pilihan menyampah pula dengan Nukman konon bakal menantu pilihan yang bakal membahagiakan anak bongsu Jeneral sedangkan dia telah merencanakan madu untuk Syirin sebaik sahaja berkahwin. tsk tsk. hang nak bahagia pun melalui derita dan pengorbanan org lain. baguih laa sangat..sampai kesudah orang lain tak tahu Nukman main kayu tiga semasa menjadi tunangan Syirin kecuali Syirin nasib baik Syirin tekad biar nampak dia yang buruk hasil perkongsian cerita perkahwinan Terrence janji dapat melepaskan diri dari ketamakan Nukman yang pengecut. dan nasib baik Zakhif ikut nasihat Shaqril untuk rebut peluang kedua hasil perkongsian cerita Shaqril mengahwini Larra cerita penuh kejutan. tak sangka Jeneral Hambali buat begitu pada Syirin dan ZakhifProjek projek amal yang Zakhif usahakan dan turut menjadi sukarela dalam aktiviti kemanusiaan membuat pembaca Cik Pah la tu suka kepada Zakhif agak2 kalau join Pertiwi Soup Kitchen dapat jumpa Zakhif tak P Projek tahun depan boss Cik Pah minta kami fikirkan projek amal yang boleh kami buat. soooo boleh la cadangkan salah satu projek memberi makanan kepada gelandangan di PJ.

  5. says:

    BestAku sukaCukup rencahPart Syirin kena lempang tu buatkan aku menangis. Dan ada beberapa part lagi yang menyebakkan dada. hehhSiapa yang lempang Syirin. Tang ni kena la baca sendiri..Tak best la kalau setiap inci cerita dalam ni nak di highlight kan..Itu bukan review namanya..Itu SPOILER. p s Dengan aku ni senang je. Jika cerita tu cukup rencah, aku bagi bintang penuh. Jika cerita tu tawaq hebiaq, bacapun tanpa emosi, mendatar macam tu je, memang totally out la cerita tu..

  6. says:

    Antara buku yang susah saya nak letak sebab tak sabar nak tahu apa akan berlaku pada bab2 seterusnya Jalan cerita menarik sebab ada part yang saya tak jangka berlaku pada hari Zakhif merisik Syirin Macam2 perasaan baca buku ni Geram, simpati, gembira, lega, risau Paling banyak tu perasaan geram dengan sikap si Left Jeneral Hambali Bukan main garang dan ego dengan Zakhif Dan geram juga dengan watak bernama Nukman Harap muka dan pangkat je tapi tidak bertanggungjawab Lepas tu tamak nakkan dua wanita sekali Eeiii saya memang angin betullah part ni Belum bernikah dengan Syirin lagi dia dah buat plan baik punya untuk memadukan Syirin dengan Diara, bekas kekasihnya.Dan Syirin, memang saya tarik nafas lega bila akhirnya dia buat keputusan untuk memutuskan pertunangan dengan Nukman sekaligus menghancurkan harapan Left Jeneral Hambali Zakhif pula sebagai hero utama seorang yang sangat sabar, tenang, redha dengan perjalanan hidupnya dan sentiasa berfikiran positif Dia sentiasa sedar status dirinya yang biasa2 sahaja Part paling saya suka ketika Syirin dan Zakhif masing2 sentiasa mengharapkan ada pertemuan di antara mereka supaya dapat bertemu mata hilangkan rindu Lepas tu masing2 suka mencuri pandang Amboi, manisnya bila jatuh cinta Mesti nak tengok muka selalu.

  7. says:

    Setelah sekian lama, I baru ada masa nak read review novel so I m gonna start with this book Dia Anak Jeneral DAJ is the seventh book by one of my favourite authors, Hezzy Azra and novel ne juga merupakan salah sebuah buku yang suami I hadiahkan as one of his hantaran for me for our wedding in 2015 Got the novel from the author herself with her special message for my wedding Hehe For a novel addict like me, tu macam dapat gold tau Sebenarnya I dah baca novel ne few years back, shortly after I got married, tapi tak berkesempatan nak review and I have read it a few times after that just shows how much I love it Buku ne dah nampak sign of wear and tear hehe rasanya akan beli another copy, just in case.Anyways, DAJ menceritakan kisah cinta di antara Nur Syirin Syirin dan Zakhif Percintaan yang ditentang oleh ayah kepada Syirin ayahnya yang merupakan seorang pegawai tinggi tentera, Leftenan Jeneral Hambali Manakala Zakhif pulak, seorang anak yatim piatu yang mempunyai perniagaan sendiri Dari background mereka dah nampak the fact that penulis masih lagi melahirkan watak watak yang sangat normal, down to Earth and nampak realistic You won t see watak watak orang berada over the top yang selalu ada pada novels these days, bukan jugak watak hero ahli korporat yang disegani, bukan jugak watak hero arrogant, handsome ala Korean typed hero tu Haha I have nothing against all those I pun enjoyed reading stories with heroes macam tu Haha My point is, when reading Hezzy Azra s stories, watak watak yang dilahirkan jarang dari group mentioned above Ada la jugak watak watak tu, tapi sebagai watak sampingan Anyways this time penulis explores watak seorang lelaki yang berkerjaya sebagai seorang contractor cum plumber.Jalan cerita yang sangat menarik for me sebab jarang I baca story about a father yang full of authority macam ne dictator Selalu kan, even in real life, sorang ayah merupakan figure yang easygoing and mother yang selalu menjadi parent yang strict ne, especially bab perkahwinan anak anak ne and when it comes to menantu mertua relationship ne, selalu yang ada isu menantu perempuan dengan mertua perempuan Ne dah terbalik pulak but being an army officer, tak hairan pun cara hidup si ayah kat tempat kerja tu terbawa bawa sampai ke rumah I have a retired army officer as a neighbor, and he s acting pretty much macam army jugak outside of work Boleh dikatakan uncle ne macam security kat area rumah I tu Haha Bila kita takde kat rumah, dia akan tengok tengokkan rumah kitaorang Selamat la kan and his two eldest sons pun in the army jugak Agak agak kalau Leftenan Jeneral Hambali ada anak lelaki, memang masuk army jugak kot Haha My point is, yes, I understand when seorang pegawai tentera terbawa bawa perangai dari tempat kerja tu They only expected yes when ordered.Di awal cerita, Leftenan Jeneral Hambali forced Syirin to accept his friend s marriage proposal for his son, Nukman Kedua dua kakak Syirin pun sebenarnya mendapat nasib yang sama when it comes to marriage sebab ayah diorang yang arranged it It s like a tradition for the family, apparently Pertemuan pertama antara Syirin dan Zakhif semasa Zakhif sedang ubahsuai tiles kamar mandi dalam bilik Syirin and apparently, sampai pulak nampak mahkota Syirin Memang unusual la pertemuan pertama ne For one thing, as contractor, memang ada green light masuk bilik sesiapa saja when asked terfikir pulak penulis nak berikan rezeki macam ne kat Zakhif diawal cerita Hehe I suka kan tak sengaja tu.I suka dengan perkembangan relationship between Syirin dan Zakhif Zakhif dah felt something even before dia bertemu dengan Syirin semasa nampak gambarnya Perjumpaan pertama pun sudah buatkan mereka rasa getaran di jiwa masing masing I yang baca ne pun bergetar getar jugak la dalam dada ne hehe Setelah perjumpaan pertama tu, masing masing nak cari peluang bertentang mata Kuat betul la feel diorang ne Teringat bila I dengan suami dulu berkenalan melalui telefon zaman landline lagi dan cari chance main main mata kat sekolah Haha And bila I baca balik balik pun cerita ne, I selalu je tak perasan yang Zakhif tak pernah luahkan perasaan dia kat Syirin sehingga la ke page terakhir buku Bila penulis mentioned the fact that Zakhif said those three words for the first time tu la baru I perasan yang Zakhif tak pernah pun confess Sepanjang membaca, setiap action Zakhif dan Syirin dah menampakkan sayang diaorang for each other.Leftenan Jeneral Hambali Character dia ne betul betul buat I sakit jiwa la Kalau I di tempat Noriah, I memang bakal makan hati je setiap hari Ego dia tu tinggi melangit Dah ada rasa bersalah pun, susah sangat nak luahkan macam sepanjang pembacaan, dia tak pernah sekali pun mengaku salah dia, apatah lagi meminta maaf Dia mengakui dalam hati dia je Alahai, memang ego bebeno Ego tahap shaitonnirajim Syirin Her character kind of reminded me a bit of Lois Lane Ala Lois Lane bini Clark Kent a.k.a Superman tu She s an army brat jugak macam Syirin Syirin ne memang nampak rebel dia dari awal, especially when out of all the General s daughters, dia je yang berjaya membina kerjaya based on yang dia minat However, sekeras keras Syirin tu, kalah jugak dengan kesenioran kepala batu ayah dia tu when she just felt obligated to just go along with his arahan untuk terima Nukman sebagai suaminya walaupun dia tak pernah pun zahirkan persetujuannya Perjumpaan dengan Nukman pun tak membantu langsung I rasa kalau dari awal Nukman tak setuju, the wedding plan takkan berjalan lancar kot Syirin pun start memikirkan semula her decision sebab Diara muncul balik dalam hidup Nukman I do like Syirin s personality sebab dia tak lemah Keras kepala Syirin tu bersebab Zakhif I suka sangat dengan watak Zakhif Dia seorang yang penyabar dan sentiasa berfikiran positif I rasa setiap balasan yang keluar dari mulut dia when people assume bad things are all positive Leftenan Jeneral Hambali kutuk kontraktor asal rumah dia tu pun, Zakhif balas dengan jawapan positive, bukan nak menambah perencah mengutuk Maybe sebab background hidup dia buat dia sentiasa ingat bahawa tiada manusia yang sempurna Setelah Mak Abah dia dah meninggal dunia sejak umurnya tujuh tahun, Pak Mail dan Mak Nani menjaga dia and around umur dia sepuluh tahun, dia dihantar kat rumah anak anak yatim he might just learned to see things positively Walaupun sedih dengan perjalanan hidup Zakhif, I like the fact that people surrounding him semuanya orang baik baik I love that Zakhif ne seorang active menjadi sukarelawan dalam membantu golongan golongan yang kurang bernasib baik I loved that he had the heart to share what he had with his adik adik showed that he didn t forget his root His character really reminded me of my arwah Babah his late father pun passed away semasa umur Babah I tujuh tahun.I like Syirin s relationship dengan Mak dia Having a love hate relationship dengan her own father, I guess sebab tu la merapatkan lagi hubungan Syirin dengan Mak dia But having a mother with Noriah s personality, semua anak anak dia pun dia rapat Dengan contractor cum plumber tu pn dia boleh mesra, apatah lagi anak sendiri kan When she knew that Syirin tak happy dengan perancangan suaminya, dia pun sama tak excited dengan preparation wedding tu And her husband also realised that she was not as excited as she was when Ida and Shim got married I suka that Noriah did not act macam yang suami dia nak all the time She spoke out her thoughts when needed, tapi tak sampai nak provoke kemarahan suaminya.I really do hate Nukman s character Memang coward, pengecut, penakut, chicken habis la dia ne Tak berani nak berdepan dengan masalah, dah tu tamak nakkan both Syirin dan Diara Tapi he just wanted to keep Syirin sebab nak elakkan dari berdepan dengan amarah parents dia and also, Leftenan Jeneral Hambali Apparently, dia memang takut dengan ketegasan ayah Syirin ne, maybe than his parents Haha And Diara had the nerve to say all those things she said to Syirin I mean, WTH was that Kurang ajar punya perempuan Memang part perjumpaan Diara dengan Syirin ne buat I see RED I was actually hissing when I read that part Selfish betul Tak ada perempuan yang nak dimadukan Belum kahwin, dia dah nak dimadukan isteri yang nak dimadukan pun selalunya minta cerai, inikan pulak belum sah jadi isteri Memang cabut lari la jawabnya Adoi la Brilliant plot, but still I marah Nukman and Diara were made for each other Nuff said.The best part Shaqril dan Larra from Cinta Tak Beralih are in the story Like always, I memang suka sangat bila penulis connect their stories dengan mewujudkan watak watak daripada novel sebelum sebelumnya Macam kita masuk dalam dunia ciptaan mereka kan Anyways I love the fact that Shaqril dan Larra memainkan peranan penting dalam hidup Zakhif sampaikan nasihat Shaqril about grabbing the second chance given tu, Zakhif took to heart They even involved themselves with rombongan meminang meng ambush rumah Leftenan Jeneral tu and I love seeing Haji Razlan as the spokeperson for their rombongan Kalau awak datang ke rumah berjumpa ayah dan mak saya saya terima pinangan awak Wow Bold statement indeed I guess this statement started Syirin s counterattack towards her father s strategies I love the fact that Zakhif nekad untuk memanfaatkan peluang kedua yang diberikan Unlike Nukman, Zakhif bersedia menghadapi Leftenan Jeneral Hambali yang super tegas tu demi mendapatkan Syirin Suka sangat dengan keberanian yang ada pada Zakhif Mata kita ada love love je sepanjang menyaksikan pertarungan Zakhif ne Pernikahan mengejut tu memang mengejutkan la Penulis berjaya membuatkan pembaca yang sopan santun macam I ne mencarut Haha Dalam kepala Leftenan Jeneral Hambali ne nak menang je kan sebab rasa tercabar dengan Syirin dan Noriah, dia sanggup mengambil langkah memalukan Zakhif macam tu Setelah sah bergelar suami isteri, Syirin mula rasa kehilangan seorang ayah dan tried to make her father berbaik dengan suaminya I don t really like that Syirin seakan mahu tahu tentang asal usul Zakhif hanya kerana ayahnya I know Syirin pun macam curious jugak nak tahu roots Zakhif, but when she brought her father into account, I jadi tak berapa berkenan.As much as I love Zakhif being a patient son in law, I tak suka bila dia tak nak share his upbringings dengan Syirin and I don t like that he went on menjadi sukarelawan without even discussing it with Syirin.I guess penulis nak bangkitkan issues yang biasa dihadap oleh newlyweds Pasangan bercinta sebelum kahwin pun ada yang culture shock bila dah bertukar status, inikan pulak pasangan yang baru kenal shortly before kahwin Zakhif had always been independent so dia terlepas pandang akan tanggungjawab dia sebagai sorang suami when he had always took serious of his role as a volunteer Syirin pulak had always had her parents by her side selepas kahwin, memang akan ada rasa kehilangan, lebih lebih lagi when the father anggap macam ada tak ada je depan dia I do love that even with his own ego yang I rasa healthy la , Zakhif tak kurang ajar dengan Leftenan Jeneral Hambali Dia layankan saja karenah bapak mertuanya.I love perkembangan hubungan diantara Zakhif dan Leftenan Jeneral Hambali It took Zakhif child s life to make their relationship better It s sad, but like in real life, every little things happen ada hikmahnya Dalam rasa terkilan, Zakhif terima qada dan qadar yang telah tertulis untuknya I love that dia tak salahkan bapa mertuanya for things that happened.I rasa penulis telah berjaya mencipta plots yang menarik semuanya tersusun elok je Sepanjang pembacaan, flow dia macam smooth je Leftenan Jeneral Hambali assumed that Syirin setuju bila dia tak membantah Dalam keterpaksaan, Syirin tetap cuba untuk mengikut keputusan Ayahnya Dalam kesamaran tentang perasaan diorang, Zakhif dan Syirin nekad nak teruskan plan diorang nak bersatu Seems like every plan tu tak terlalu difikirkan Each character seemed to move on with the flow of the story nicely Though, I rasa macam tergantung je perasaan Ejja kat Syirin tu Or did I missed something I really love the climax of the story tu when Zakhif found his family dengan Mustakim pulak tu dia ada connection Cuma, I was hoping penulis elaborate lagi sikit scene after the reveal Macam tak cukup pada I Nak feel lebih lagi Ending story Hezzy Azra this time around kind of ambiguous Penulisan Hezzy Azra tak payah la I nak ulas Dari novel pertama, penulis memang dah menunjukkan style penulisan yang sangat cemerlang dimata I Penggunaan Bahasa Inggeris yang cemerlang, dan terletak elok je bila needed not overly used However, I rasa ne first time I rasa macam nak sakit jiwa melayan character yang dilahirkan Perasan tak, I kept on typing Leftenan Jeneral Hambali sepanjang review I Sebab I rasa gelaran tu memang sesuai sangat dengan watak seorang Hambali tu Tegas tak bertempat most of the time.WOW Rasanya panjang sangat review I kali ne Haha So I m gonna end this now Overall, I suka sangat sangat dengan story ne and I strongly recommend it Sinopsis KALAU sudah nama berbintikan Hambali, semuanya akan diatur termasuklah mencari calon suami Bila Leftenan Jeneral kata hitam, maka hitamlah warnanya Walaupun ketika itu, pelangi sudah jadi 14 warna, Syirin harus akur.Kehadiran Zakhif, telah menggoyahkan hati Syirin Kali pertama bertentang mata, dia dan Zakhif saling terpesona Saat bertegur sapa, hati dibaluti bahagia Bila tidak bertemu, ada rindu yang menderu.Tetapi Zakhif sedar siapa dia Bagaimana kuatnya cinta terhadap Syirin, hebat juga risiko yang menanti Lalu Zakhif cuba menjauh Namun, Syirin semakin mendekat dengan satu tekad Kalau awak datang ke rumah berjumpa ayah dan mak saya saya terima pinangan awak Zakhif mula pening Mampukah dia menghantar rombongan Yang ingin dipinang itu srikandi Leftenan Jeneral Hambali Pikat bapa mertua lebih mencabar daripada memikat anaknya Argh ini kisah cinta yang mudah tetapi bertukar payah DIA ANAK JENERAL menjadi epik cinta yang indah

  8. says:

    otak tumpul la nak review panjang.cuma nak cakap buku ni best sangat Suka watak hero dan heroin ni.Saya suka watak ZakhifPaling tak suka Nuqman..pandai cakap tapi tak buat Cakap tak serupa bikin..cehhhh grrrr

  9. says:

    Suka cerita macam ni Santai2 Tak perlu hantuk kepala dekat dinding Heheehe Seeloknya jadi ikutan para penulis novel yg lain.

  10. says:

    OMG Best la novel niMacam perasan bila membacanya Perbezaan Darjat peh cam drama P Ramlee cinta 2 darjat laa Geram dgn Jeneral Hambali tue hebat sgt dgn pangkatnya Hello masuk kubur sama je pangkat bukan boleh di bawa pon Geram kan geram kan haha Benci dengan Nukman harapkan pangkat kemain g tapi penakut Bla laaaaa. ni ke lelaki geram kan geram kan haha Syirin anak bongsu dlm keluarga Jeneral yg berani menentang wpon terpaksa menghadapi halangan Menentang pon bersebab, bukan suka , tu pon sebabkan Nukman pengecut tu Nampak tak geram dgn Nukman ni haha.Zakhif, hanya pekerja biasa shj, menjadi menantu yg tidak di sukai Jeneral tetapi seorg yg sabar bila di uji demi memiliki cinta hati ye

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *